miercuri, 2 iulie 2008

masacru la Cluj

In urma cu cateva zile se dadea o declaratie prin care se anunta ca "Proiectul prin care noul sediu al Filarmonicii de Stat "Transilvania" trebuia construit in Parcul Central nu a primit avizul de mediu."
Si mie imi pare absolut aberant sa defrisezi o zona destul de mare cu copaci sanatosi din zona parcului central, ca sa construiesti un sediu cu cateva etaje si destul de intins pentru Filarmonica de stat Transilvania .Nu am nimic cu institutia mentionata, iar daca tot vor sediu pot sa caute in alta parte(nu in centru cum sustine domnul primar ca este neaparat), eventual un teren care sa nu fie parc, sau alta forma de spatiu verde, unde sa nu strice nimic
De parca nu e destul ca un oras mare ca si Clujul are prea putina verdeata pentru suprafata sa ,trebuie sa si taiem din ea.Bine ca avem fantana arteziana cu beculete in piata Avram Iancu.
Astazi in jurul orei 12 aflu ca in Parcul central al municipiului Cluj Napoca au inceput sa se taie copaci!.Am luat aparatul, bicicleta si am mers la fata locului si :STUPOARE chiar se taiau copaci. Am inceput sa fac poze. Un copac era jos si baietii care venisera cu 2 camioane cu numere de ialomita si brasov taiau de zor cu drujbele si incarcau, copacul proaspat taiat.Am intrebat, mi s-a zis ca e singurul copac pe care il taie, deoarece era un copac batran.....Cam cusuta cu ata alba povestea asta: copac bolnav chiar in spatele cazinoului pe terenul unde se vrea construirea filarmonicii.
DOMNULE PRIMAR NU DORIM FILARMONICA IN INCINTA PARCULUI CENTRAL


nu imi prea arata a copac bolnav, dar daca primaria asa zice .... putem zice ceva?
Scrisoare deschisa catre primarul muncipiului Cluj-napoca
ce putem sa facem ? Petitie Online3 comentarii:

Octavian Andrei Brezean spunea...

pai de ce sa negociem alta suprafata cand oricum noi putem construi acolo si nici macar opinia expriamata prin mici activitati de ordin blogoreic nu are sa conteze. care este.
suprafata verde...pfff, sau poate sa iti propun alt titlu pentru post: romania pe dig.
trist. astia suntem. care suntem.

Mircea C. - Bistrita, BN spunea...

Frumos...macar pozele sunt reusite si fetele o sa cada pe spate de muschii lor:P Bravo Mitza.
Cat despre zone "despadurite" ca asa ii taie capul unui "nenea", fie el si primar sau cu alta functie "importanta", se intampla oriunde in tara, macar unii incerca sa ia atitdine. Dar vorba lui Andrei B. cati fac acest lucru? Azi un copac, maine un parc...ca si zicala cu hotu - azi un ou, maine un bou. Pana una alta o sa asistam la muncile "agricole" din parc, ca poate o sa cada copacii pe oameni si trebuie taiati...ca deh, primaria nu are bani de dat...dar are de construit. Putina lume mai sustine teatrul, unii ar vrea sa mearga, altii e prea scump, altii...parca e o defrisare morala adusa printre tinerii studentii si nu numai, care ar fi incantati de ceva frumos. Uite ca asa combina unii frumosul cu utilul, iar prin prea vestita oranduiala spaga - mita se vor face multe altele...si repet, o sa stam inerti, o sa scriem despre..lumea citeste, anii trec, se uita. Se pare ca unii se bazeaza pe demoralizarea...indirecta. Ca sa nu ma repet...noua ne pasa, dar voua Clujeni?!

ggl spunea...

Or sa distruga si ultima oaza de aer curat si umbra care a mai ramas in orasul asta. Nu trebuie sa-i lasam. Semnati petitia, dati mai departe link-ul la articolul acesta. Bravo Mitza!