joi, 26 iunie 2008

vizita la capitala(part III)

Sa continuam unde ramasesem. Ne intoarseram de la Palatul Mogosoaia in Bucuresti de unde am mers inapoi la Clinceni si iar in Bucuresti unde ne-am petrecut o seara frumoasa in centrul vechi al Bucurestilor , la o terasa , curtea berarilor pe nume, unde i-am sarbatorit toata seara pe Anda(sora Florinei) si pe Stefan.Ne-am trezit de dimineata la Clinceni, am mancat ceva ...

(glumeam ;) )
Am luat autobuzul spre bucuresti cu gandul sa ne intalnim cu totii, si eventual sa vedem si Casa Poporului...

Am ajuns in parcul din fata casei poporului, unde cu mare fast se tinea ziua noastra, a copiilor de pretutindeni. Cei mai mici dintre noi sarbatoreau de zor. Clovni, face-painting,tot felul de probe si distractii pentru astia mici, si nu in ultimul rand galagie si veselie.


ne-am jucat si putin cu mingea.
Ne-am intalnit si cu tovarasul Mihai, si am plecat sa vizitam Casa Poporului
Mai jos aveti o poza repreznetativa din vizita noastra la casa poporului.Reprezentativa, deoarece la noi ca la nimeni: "turismul se face cu curu"(scuzati expresia). Intram in incinta casei poporului si la intrare , stupoare , ne intampina un afis pe care era scris: "Orice vizita la casa poporului trebuie programata cu cel putin 24 de ore inainte, prin intermediul unui FAX" Hai sa zicem pentru noi acest lucru nu a fost o tragedie, dar erau la intrare niste oameni veniti tocmai din Spania care nu erau lasati sa intre deoarece nu au trimis fax.Asa ceva este absolut inadmisibil. Un obiectiv turistic de marimea casei poporului(se laudau la un momentdat ca ar fi a doua cladire din lume dupa cladirea pentagonului din america) sa nu se poata vizita fara un FAX trimis cel putin cu 24 de ore inainte.. Alt exemplu jenant pentru noi, ar fi turnul cu ceas de la Sighisoara.Circumstantele au facut sa ma duc in vizita intr-o oarecare zi a saptamanii.Am intrat, am platit taxa 10 RON fara absolut nici un ghid, nici macar un audioghid, un pliant sau ceva. Sa nu mentionez ca taxa de fotografiere in incinta respectivului muzeu era 25RON si taxa de filmare 35RON.M-am uitat ma pisica in calendar la vitrinele in care erau tot felul, de la arme la instrumentar medical.
ABSOLUT ABERANT. Oare chiar se incearca ingroparea turismului in ROMANIA?Ideea generala e clara: mai trebuie sa curga multa apa pe Somes, pana sa invatam sa nu ne alungam turistii din fata obiectivelor turistice, sa le oferim suportul care in doresc si informatii cel putin in 3 limbi de circulatie internationala,ca la orice alt obiectiv turistic normal din europa din care ne batem atata cu pumnul in piept ca facem parte.


Dupa "minunata" vizita la ^Casa Poporului ^ am plecat in cismigiu unde in continuare se sarbatoreau copii


si in continuare poze cu copii
Fiecare cu jucariile sale

Apoi mai pe seara am ajuns inapoi la Clinceni unde am sarbatorit-o inca o data pe Anda, am tras-o de urechi si am mancat un tort foarte bun facut de Flori, prietena lui Octav


eu impreuna cu sarbatorita :) (iocuiola)

3 comentarii:

inush spunea...

si...pe tipu ala dragut unde l-ai gasit sa-i faci poza?
:p

Octavian Andrei Brezean spunea...

putzin zis dragutz =)) =))

mitza spunea...

l-am gasit in cismigiu statea asa dragut rezemat de un perete ;)) (el se numeste mike si este unul din prietenii de la bucuresti)